Начало Moto News Лоренцо не чувства допълнително напрежение заради връщането на Роси

Лоренцо не чувства допълнително напрежение заради връщането на Роси

36
0
Хорхе Лоренцо

Двукратният световен шампион в МотоGP Хорхе Лоренцо не чувства допълнително напрежение заради завръщането на Валентино Роси в Ямаха. Изявлението направи самият пилот пред италианския вестник Гадзета дело Спорт. Двамата преживяха много в предишния си период като съотборници (от 2008 до 2010 г.), но испанецът е категоричен, че няма да подходи към работата си през сезон 2013 г. по различен начин в сравнение с досега.

Не променям нещата според опонентите си. Уважавам много всичките си съперници, особено тези, които са печелили титлата. А Валентино има много корони, повече от 100 победи. И въпреки това няма да върша нищо по различен начин — заяви Лоренцо.

Той допълни също така, че винаги се намира под напрежение да се представи както трябва — още от дебюта си в 125 куб. см, когато е на 15 години.

Роси е харизматичен, забавен и има много фенове, но това не ме натоварва. Аз трябваше да покажа резултати през 2002 г., когато започнах да се състезавам на високо ниво, за да остана в този свят. Сега вече имам 4 титли (две в 250 куб. см и две в МотоGP — б.р.) и каквото и да сторя в бъдеще, ще е бонус — добави пилотът.