Начало Moto News Лоренцо тръгва първи на Силвърстоун утре

Лоренцо тръгва първи на Силвърстоун утре

47
0

Водачът в генералното класиране в MotoGP – Хорхе Лоренцо с Ямаха, спечели полпозишъна в днешната квалификационна сесия за Гран при на Великобритания, която се проведе на пистата Силвърстоун.

Изненадващо до него на първа редица се нареди Ранди де Пюние (LCR Хонда), който се бори до последно с Лоренцо за първия си полпозишън в кралския клас. В крайна сметка обаче остана втори – с изоставане от една десета от секундата, след като в края на сесията дори падна, отървавайки се обаче без контузии.

Третият пилот, който ще стартира от първа редица утре, е Дани Педроса (Репсол Хонда), който също претърпя инцидент в самия край на квалификацията, при който леко натърти двата си крака.

Съотборникът му Андреа Довициозо остана непосредствено зад него, а пилотите на Дукати – Ники Хейдън и Кейси Стоунър останаха съответно пети и шести.

Пилотите, които завършиха Топ 10 днес, са Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3), пилотите на Сан Карло Грезини Хонда – Марко Меландри и Марко Симончели и съотборникът на Спийс – Колин Едуардс.