Начало Moto News Лоренцо взе 40-тия си полпозишън в САЩ

Лоренцо взе 40-тия си полпозишън в САЩ

57
0

Пилотът на Фиат Ямаха – Хорхе Лоренцо, взе петия си пореден полпозишън, който е общо 40-ти в неговата кариера.

Испанецът успя да се пребори с Кейси Стоунър (Дукати) след изключително оспорвана борба до самия край на сесията и в крайна сметка успя да спечели квалификацията за Гран при на САЩ на пистата Лагуна Сека и ставайки и единственият пилот, постигнал време под 1 минута и 21 секунди.

Стоунър даде 1:21.196 и зае второто място на стартовата решетка, а за първи път в кариерата си в MotoGP от първа стартова редица ще стартира и Андреа Довициозо (Репсол Хонда), който се класира трети.

Втора редица оглави съотборникът му Дани Педроса, а Бен Спийс (Монстер Ямаха Тек 3) ще стартира пети в домашната си Гран при, след като успя да изпревари световния шампион Валентино Роси, който пък се нареди на шесто място.

Американците  Ники Хейдън (Дукати) и Колин Едуардс (Монстер Ямаха Тек 3), заедно с Марко Симончели (Сан Карло Грезини Хонда), окопираха третата стартова редица.

Последният пилот, класирал се в Топ 10 днес, бе Ектор Барбера (Аспар Дукати).

Единствените две падания в сесията бяха тези на Мика Калио (Прамак Дукати) и Роджър Лий Хейдън (LCR Хонда) – по-малкият брат на Ники Хейдън, който този уикенд замества Ранди де Пюние, но и двамата са без никакви контузии.