Начало Други Лош късмет за Арабаджиев на Брандс Хеч

Лош късмет за Арабаджиев на Брандс Хеч

41
0

След като вчера по време на свободните тренировки българина успяваше да бъде сред първите 10, днес квалификацията се проведе на Гран При конфигурацията на пистата, която не беше използвана в свободните тренировки. Така по време на самата квалификация много от пилотите трябваше да научават пистата. В следствие на това Арабаджиев се класира на 15-то място, а от пол-позишън трябваше да потегли съотборника му Сергей Афанасиев.
Владо отново направи отличен старт, добра се до 13-та позиция, но по време на четвъртата обиколка в борбата му с Мишел Амермюлер, изненадващо се намеси Лука Персиани като на 2-рия завой Друидс, италианеца с висока скорост се опита да изпревари българина, като се вряза в него и успя да го изхвърли от надпреварата. Инцидента беше много опасен, тъй като пода на болида на Персиани мина на сантиметри от каската на Арабаджиев. Японеца Секигучи в суматохата на завоя също излетя и така беше изкарана първата кола за сигурност в състезанието.
Надпреварата беше много хаотична и общо 13 болида завършиха, което е своеобразен антирекорд за сериите. През повечето време на надпреварата, колата за сигурност водеше колоната. Така в хауса Крис Ван дер Дрифт отново бе най-бърз и съобразителен, и спечели поредната си победа. Така Ван дер Дрифт силно увеличи преднината си пред конкурентите, които имаха проблеми.
Утре във второто състезание от 17 часа българско време, Арабаджиев ще трябва да стартира от 20-та позиция, след като отпадна рано в надпреварата.