Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лошо време посрещна Формула 1 в Бахрейн

Лошо време посрещна Формула 1 в Бахрейн

43
0

Лошо време с доста силен вятър, на моменти с малки пясъчни бури и почти непрекъснати превалявания посрещна Формула 1 тази година в Бахрейн. Малкото островно кралство е домакин на състезание от Гран при за 12-а поредна година, но толкова хладно, както е тук в последните дни, не е било. Самолетите трудно кацат, а навън е 23-25 градуса, което си е студено за тези географски ширини.

Състезанието при това е вечерно – от 18 часа, а по това време вече е почти тъмно и бързо започна да захладнява, което ще е много важен феномен в представянето на екипите. Иначе организаторите са се постарали да направят отново доста атракции за публиката, за да не бъде тя съвсем малобройна, от едномилионната Манама. Поканени са най-известните DJ – Avicii, Axwell Ingrosso, Jimmy Cliff и др.

На зрителите се предоставят за тестове на паркингите около пистата последните модели Мерцедес, както и Ягуар, като множество компании карат хората до трасето за своя сметка. Това е съвсем обяснимо при цена на бензина от 76 ст. за литър.

Билетите обаче не са евтини, като на централната трибуна струват по 150 бахрейнски динара, което е около 360 евро. На другите трибуни цената слиза до към 200 евро, а на тази писта почти няма „зелени“ площи. Децата до 12 години влизат с билети на половин цена, а младежите от 13 до 17 години – с 25% отстъпка.