Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лошото ни представяне се дължи на фундаментален проблем с колата, обясни Тото...

Лошото ни представяне се дължи на фундаментален проблем с колата, обясни Тото Волф

132
0

Лошото представяне на Мерцедес в петъчните свободни тренировки за Гран при на Малайзия се дължи на фундаментален проблем с колата. Това обясни спортният директор на Сребърните стрели Тото Волф. Хамилтън и Ботас бяха едва 6-и и 7-и и в двете сесии, като първата бе на мокро, а втората на сухо

„Хронометърът винаги казва истината, като времената ни на обиколка показват, че не сме достатъчно бързи, заяви Волф. – Това е един от най-лошите ни петъчни дни, които мога да си спомня.

Имахме трудности на мокро и на сухо с всички типове гуми. Трябва да разберем на какво се дължи това. В момента колата не е балансирана и се пързаля навсякъде по пистата. Предните и задните гуми прегряват.”

Очакванията бяха Мерцедес да са силни в Малайзия с оглед на дългите и бързи завои в конфигурацията на трасето, с което то значително се различава от Сингапур, където в Мерцедес също имаха проблеми. А това до момента не се случва.

„Можем да сравняваме пистата в Малайзия малко със Силвърстоун, където бяхме много добри, коментира Волф. – В предните състезания бяхме много силни във високоскоростните завои, а тук изобщо не сме бързи в тях. Има фундаментален проблем с колата и трябва да го открием.”