Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус разочаровани от квалификацията

Лотус разочаровани от квалификацията

40
0
2013,Лотус,Малайзия,Ромен Грожан

Кими Райконен успя да се класира на седма позиция в днешната квалификация в Малайзия. Заради блокирането на Нико Розберг обаче той ще стартира десети в утрешния ден. Ромен Грожан пък не успя да влезе в последната част на тренировката за място, след като по време на втората част заваля дъжд.

„Просто не бяхме достатъчно бързи с интермедия“, призна Райконен. „Затова не мисля, че на мокро бихме били по-бързи. Със сигурност исках повече, но нещата са такива, каквито са. Надявам се утре да сме по-бързи.

Разочарован съм, че губя три места на решетката, но трябва да изчакаме състезанието, в което всичко може да се случи. Нямам представа какво ще е времето, но то ще е еднакво за всички.“

„Колата днес със сигурност бе по-добра“, заяви Грожан. „Усетих го още в свободната тренировка. Можеше спокойно да вкараме и двете коли в топ 10, но за нещастие заваля в неудобно за мен време.

Направих първия си опит във втората част с карани гуми и когато влязох в бокса, за да сложа нови, започна да вали. Жалко е, че не успях да попадна в третата част на квалификацията, но състезанието утре е дълго и това, че разполагаме с нови гуми е плюс. Надявам се да ни послужат добре.“

„Квалификацията бе разочарование за нас“, заяви техническия директор Джеймс Алисън. „Както и в Мелбърн не успяхме на мокро да постигнем това, което можеше да постигнем на сухо. Дъждът отново разбърка картите, но за състезанието утре и двамата ни състезатели разполагат с достатъчно потенциал да постигнат добри резултати.

За съжаление е възможно и утре да вали. Променливото време е нормално за Малайзия и ще бъде сериозно изпитание за пилотите ни и отбора. Ще бъде трудно да се избере правилната стратегия. На мокро не успяхме да блеснем, но може би утре с повече бензин ще ни е по-лесно да загреем оптимално гумите интермедия.

На сухо скоростта ни е доста добра, особено с повече бензин. Така че може би трябва да направим танц Антидъжд, за да постигнем добри резултати. Нормалната картина е старт на сухо, следван от пороен дъжд и излизане на кола за сигурност. При подобни условия смелите решения могат да дадат големи награди. Въпросът е обаче да вземеш правилното смело решение.“