Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус E20 се настройва леко, категоричен е Грожан

Лотус E20 се настройва леко, категоричен е Грожан

50
0
Ромейн Грожан

Гран при на Монако приключи твърде бързо за Ромейн Грожан – с удар и отпадане веднага след старта на състезанието. Сега му предстои ново предизвикателство – това на пистата в Канада, където ще се надбягва за първи път. Първите му впечатления са от разкази на колегите му.

Много състезатели харесват пистата, но тя може и да е коварна, както сме виждали през годините. Ще се отнеса с уважение към трасето, въпреки че не съм шампион във Формула 1! – коментира французинът, имайки предвид прочутата Стена на шампионите, където мнозина са се разбивали в предишни състезания.

Той все пак се върна към разочарованието си от Монако, като призна, че е бил недоволен още от квалификацията.

Самото състезание бе твърде кратко за мен. Не потеглих особено добре, а в Монако понякога просто няма място. Точно такъв бе и конкретният случай. След подобен труден ден искаш да се върнеш в колата и да направиш наистина добра надпревара. Надявам се точно това да се случи в Канада и да покажем на какво сме способни. Отне ми няколко дни да се отърся от разочарованието си от Монако, след като отпаднах в на практика домашния си старт. А колата ни бе силна и можехме да постигнем наистина добър резултат – обясни Грожан.

Французинът сподели също така, че е улеснен максимално в ученето на нови трасето от болида си, който разполага с наистина много добри базови настройки и изисква минимални промени за отделните писти.

Това означава, че не губим време в опити да компенсираме каквито и да са дисбаланси на шасито или проблеми с управлението. Работя изключително тясно с отбора и инженерите си, за да разбера всички изисквания на новите писти. Но в крайна сметка всичко се свежда до това да излезеш на асфалта и да караш бързо – каза още Грожан.