Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Е22 ще е с нови предно крило, под и аерокомпоненти за...

Лотус Е22 ще е с нови предно крило, под и аерокомпоненти за Силвърстоун

65
0
Пастор Малдонадо,Ромейн Грожан

Отборът на Лотус ще изпитва редица нови компоненти през уикенда за Гран при на Великобритания.

Сред тях са предно крило, под, аеродинамични елементи, обясни техническият директор на тима Ник Честър.

Силвърстоун е много различна писта в сравнение с тази в Австрия. Има далеч повече високоскоростни завои, които ще паснат повече на колата ни. Имаме и някои новости – предно крило, под, различни комбинации от аерокомпоненти. Ще изпробваме някои нови настройки и концепции. Мощността е много важна на трасетата в Австрия и Монреал. На Силвърстоун обаче влиянието на задвижващата система не е толкова голямо, а високоскоростните криви означават, че аеропритискането играе по-голяма роля. Стартът е домашен за отбора, така че ще се постараем да направим добро представяне пред хората си и лоялните ни фенове на трибуните – коментира той.

Честър отбеляза, че доста екипи имат проблеми тази година с това да поддържат постоянно поведение на гумите:

В някои състезания определени отбори и пилоти се справят с това, но още в следващия старт изтървават гумите. Те са едно от предизвикателствата за нас този сезон, като е особено сложно да извлечем максимума от тях. В крайна сметка са особено важни – все пак гумите са в контакт с асфалта. Нашият болид работи добре с медиум и хард, както се видя в Барселона и това ни дава допълнителна увереност за Силвърстоун.

Лотус Е22 има особено много проблеми в нискоростни секции и завои. Честър обясни, че в Енстън са работили много на седемточковия стенд и са постигнали по-добро поведение на колата в тези конкретни секции.

Сега обръщаме повече внимание на други области като аеродинамика и гуми. Изчистваме проблемите един по един и се надяваме да постигнем сериозен напредък – добави техническият директор на тима.