Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус Е22 започва да се превръща в добър състезателен автомобил, заяви Грожан

Лотус Е22 започва да се превръща в добър състезателен автомобил, заяви Грожан

67
0
Ромейн Грожан

Лотус Е22 започва да се превръща в добър състезателен автомобил, заяви Ромейн Грожан преди следващия кръг от световния шампионат на Формула 1 – Гран при на Австрия.

След 7 старта от началото на първенството френският пилот има актив от 8 точки. Най-добрият му резултат е осма позиция (в Испания и Монако), като има и три незавършени надпревари. Отборът му започна състезателната година със сериозно изоставане, като проблемите със задвижващата система на Рено задълбочиха грижите на тима от Енстън. Грожан взе първи точки да екипа едва в Испания.

Едва сега той сподели, че чувството зад волана заприличва на това, което изпитваш, когато си в добра състезателна кола:

Настроен съм оптимистично. Крайният резултат в Канада може и да не го показва, но всъщност направихме доста добър прогрес. Е22 започва да се превръща в добър състезателен автомобил – като управление и усещане от различните системи. Това е много важно за мен, тъй като ми помага да извлека максимума от болида през всеки завой, да търся максимума във всеки тур. Да, в началото на сезона новото поколение коли не бяха най-лесните на света за каране, нито бяха особено удоволствие, но постепенно ме спечелиха. Усещането вътре в автомобила е важен аспект от цялостното подобрение, така че то е още едно парче от пъзела.

Грожан е убеден, че Лотус ще са по-конкурентоспособни този уикенд в Австрия.

Няма да сме напълно сигурни, докато не излезем на пистата, но не мисля, че това трасе ще е чак такова предизвикателство, каквото бяха Монако и Монреал. Със сигурност ще има по-малко нискоскоростни завои, които изглежда са по-трудни за нас този сезон. Нивото на аеропритискане също би трябвало да ни пасне – допълни пилотът на Лотус.