Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус отмениха днешните медийни брифинги на Райконен на Спа

Лотус отмениха днешните медийни брифинги на Райконен на Спа

33
0
Кими Райконен

Екипът на Лотус отмени днешните медийни брифинги на Кими Райконен на пистата Спа. Официално съобщената причина е, че състезателят е болен. В програмата за изявите на пилотите на тима пред представителите на средствата за масова информация е записано, че финландецът ще присъства на трасето утре.

Бъдещето на световния шампион във Формула 1 за 2007 г. е основна тема в падока на белгийското трасе. Мениджърът му Стив Робъртсън заяви по-рано тази седмица, че разговорите с Ред Бул за място там са приключили. След това допълни, че ако Лотус успеят да дадат на Кими търсените от него финансови и технически гаранции, състезателят ще остане в отбора от Енстън. Слухове пък упорито пращат 33-годишния Райконен във Ферари.

След повече от месец спекулации Кими трябваше да разговаря за първи път днес с медиите. Въпросите защо не се получиха нещата с Ред Бул и какви са останалите му опции обаче ще останат без отговор за момента при настоящото развитие на ситуацията.

Междувременно бившият пилот и настоящ телевизионен коментатор Мартин Брандъл заяви, че според него цялата история с провалените с Ред Бул преговори и желанието на Кими да остане в Лотус е блъф.

Със сигурност се провеждат разговори и Райконен определено може да напусне Лотус. Дали той наистина иска да си тръгне? Човек предполага, че е така, след като се оглежда наоколо. Според мен четирима пилоти са на абсолютния връх в момента – Райконен заедно с Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел. Ако двама от тях се съберат в един отбор, би било невероятно интересно, но дали ще се получи? Ще чакаме с голям интерес да видим кой може да си позволи да събере двама от тези състезатели в един екип и кой може да се справи с напрежението от подобно действие – коментира Брандъл по Скай Спортс.