Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус съжаляват за нереализирания потенциал на болида си в Малайзия

Лотус съжаляват за нереализирания потенциал на болида си в Малайзия

34
0
Кими Райконен

На шесто и седмо място в Гран при на Малайзия се класираха пилотите на Лотус Ромейн Грожан и Кими Райконен, но от тима определено очакваха повече от надпреварата на пистата Сепанг.

В края на уикенда си мислехме какво можеше да стане – обясни техническият директор на екипа от Енстън Джеймс Алисън. – В петък колата ни изглеждаше многообещаваща, но за съжаление не постигнахме очаквания резултат. Квалификационните позиции не бяха идеални. Само за около седем тура в началото вече бяхме на близо 30 секунди от челото. Прогресът ни след това бе доста добър, поради което е и толкова разочароващо, че изостанахме толкова назад на такъв ранен етап.

Кими Райконен се съгласи, че в свободните тренировки Е21 е вървял чудесно, но съботата и неделята на Сепанг са се оказали значително по-трудни.

– От сутринта преди квалификацията колата не вървеше както предвиждахме. Особено на мокро сериозно се борехме за сцепление. Беше трудно състезание, загубих част от предното си крило на старта, което не помогна, но поне взехме някакви точки – по-добре е, отколкото да си тръгнем без нищо. Ако успеем да накараме болида да върви като в Австралия, то съм сигурен, че отново ще сме в челото – заяви финландецът.

Съотборникът му се нареди на позиция пред него и смята, че може да е доволен от резултата си във втория кръг от световния шампионат. И за него обаче Гран при на Малайзия не бе никак лека.

– Изкарах доста време зад Фелипе [Маса] в средната фаза на състезанието и съм сигурен, че ако го бях изпреварил по-рано, щях да съм по-напред. В края гумите ми бяха идносени и бе по-добре просто да го пусна. Не взехме резултата, който искахме, но пък в крайна сметка спечелихме точки за отбора и ще се опитаме да сме по-силни в Шанхай – добави французинът.