Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус ще използват трансмисии на Ред Бул догодина

Лотус ще използват трансмисии на Ред Бул догодина

32
0
Лотус

Лотус обявиха, че са сключили договор с Ред Бул и ще използват техни трансмисии и хидравлични системи през 2011-та година.

Естествено това по всяка вероятност означава и че тимът ще използва агрегати на Рено следващия сезон, въпреки че все още това не е обявено официално.

Според техническия директор на Лотус – Марк Гаскойн, новите компоненти ще дадат освен механично, също и аеродинамично предимство на колите на тима.

„Сделката, която сключихме с Ред Бул Технолъджи за няколко години напред за използването на техни скоростни кутии и хидравлика е очевидно масивна крачка напред за нас както от инженерна гледна точка, така и що се отнася до амбициите ни за догодина и бъдещите шампионати. Този пакет очевидно играе изключително важна роля в представянето на колата не само на пистата, но и що се отнася до дизайна на цялостния пакет и тази сделка дава на нашите екипи, занимаващи се с дизайна и аеродинамиката, много вълнуващи платформи, върху които да работят. Премахването на двойните дифузьори през 2011-та ще позволи на всички да стеснят задната част на купето и механичните структури около трансмисията, а тази сделка ще ни позволи да извлечем много дивиденти от колата ни за 2011-та. Определено предстоят много вълнуващи времена“, заяви Гаскойн веднага след официалното анонсиране на сделката.