Начало Други Лотус София открива сезон 2020 с ендуранс на Серес

Лотус София открива сезон 2020 с ендуранс на Серес

245
0
снимка: Lap.bg

Лотус София Моторспорт ще стартира спортната си програма за 2020 г. с участие в ендуранс надпревара идния уикенд (29 февруари – 1 март) на пистата Серес. Събитието, носещо обещаващото име “4-те часа на Серес – Духът на Льо Ман” ще се проведе на трасето край едноименния град в северна Гърция.

Програмата предвижда тренировки и квалификация в събота, както и надпревара тип „Тайм атак“. В неделя ще има две 4-часови ендуранс надпревари. Една сутринта за уличните автомобили, „обути“ с улични гуми и една следобед – за състезателните и силно модифицирани автомобили с гуми само за писта.

„Решихме да открием сезона с тази надпревара, въпреки че ни се наложи доста ударно да поработим последните 2 месеца над подготовката на автомобилите, за да бъдем готови, сподели Борис Барболов от Лотус София.

Ще участваме с двете ни състезателни „бегачки“. Това са жълтият Elise S2 Sport и най-новата придобивка в отбора – зеления Exige V6 Cup R. Два екипажа ще вземат участие с тях – Горан Ангелов, Пламен Цеков и Павел Лефтеров ще са с Exige-a. А Илиан Димитров, Чарли Варийски и аз ще сме с Elise-a. В навечерието на уикенда, виждайки записалите се до тук около 30-ина участници, знаем със сигурност две неща.

Първо, че сме единствените представители от България и че няма да ни е никак лесно, имайки предвид изключително сериозната конкуренция. Очаква ни и допълнително изясняване на правилника. Гръцките организатори буквално са го написали „на салфетка“ и го променят и допълват в движение. Очевидно е, че им липсва опит в организирането на подобни събития. Добрата новина е, че осъзнават това и имат желание да избистрим нещата на брифинга в събота.

Ще им помогнем с каквото можем. Ще споделим с тях опита, който има екипа ни, натрупан покрай организирането на българския ендуранс шампионат. Макар надпреварата да е с непрофесионален статут и с идеята да се получи един моторспорт празник за всички, ние все пак отиваме там с цел победи в класовете, в които ще бъдат разпределени автомобилите ни.“

снимка: Lap.bg