Начало Автомобилни новини Louis Vuitton с колекция аксесоари за пътуване специално за новото BMW i8

Louis Vuitton с колекция аксесоари за пътуване специално за новото BMW i8

311
0

Шофирането на изключителен автомобил изисква и изключителен стил по отношение на транспортирането на багаж. Louis Vuitton – марката, превърнала пътуването в изкуство – създаде специална колекция, аксесоари за транспортиране на багаж за най-прогресивния спортен автомобил – BMW i8.

Иновативната колекция включва два пътнически сака, бизнес куфар и чанта за костюм, съобразени по форма и размери с багажното пространство на революционния спортен автомобил.

BMW и Louis Vuitton споделят дълбокото уважение към традицията и стремежът за постоянно усъвършенстване и развитие – коментира Айдриан ван Хойдонк, вицепрезидент на BMW Group Design. – Използването на CFRP в конструкцията на такъв революционен спортен автомобил, като BMW i8 е емблематично за интегрирането на философията за олекотени материали в индустриалния дизайн. С настоящата колекция, създадена специално и единствено за BMW i8, Louis Vuitton демонстрира сходно отношение към иновациите и естетиката на леките материали.

Естественият, семпъл черен цвят на въглерода подхожда на цветовете на BMW i8. Свидетелство за изискания произход е отличителния шахматен десен Damier и лазерно гравиран подпис Louis Vuitton. Черното и синьото, цветовете на BMW i8, са избрани за микрофибърните кантове, а дръжките са изработени от боядисана в черно натурална кожа, подчертаваща високото качество характерно за Louis Vuitton. Всички чанти, освен тази за костюм са снабдени с изработени от кожа name tags и превърналата се в икона ключалка Louis Vuitton.

Сътрудничеството с BMW i отразява нашите споделени ценности – креативност, технологични иновации и стил. Нашите служители ценят предизвикателството в този много специален проект , използвайки своята находчивост и внимание към всеки детайл, за да се създадат колекция, която е олицетворение на лукс и стил от бъдещето. Това е чист израз на изкуството на пътуването – заяви Патрик-Луи Вюитон, директор „Специални поръчки” в Louis Vuitton и правнук на основателя на къщата.

Аксесоарите от специалната колекция на Louis Vuitton са направени от материала, от който е изградена пътническата клетка на BMW i8 – карбонов композит CFRP. Този изключително лек и особено здрав високотехнологичен материал е използван от Louis Vuitton, за да се създаде специален текстил, който осигурява голяма здравина и издръжливост, необходими за тежки условия при пътуване – независимо от това колко продължително или екстремно е то.

Ексклузивните аксесоари Louis Vuitton прилягат плътно в i8 BMW. Сакът GM i8 с дръжки за ръка и рамо, е с точните размери за багажника, а чантата за костюм i8is пасва на кората зад задните седалки. Бизнес куфарът i8 е идеален за лаптоп, като с твърдата си обвивка, защитава напълно техниката, а с формата си приляга точно на задните седалки, най-малкият сак PM i8 се поставя върху него.

Специалната серия Louis Vuitton ще се предлага по предварителна заявка в избрани магазини Louis Vuitton в целия свят (Мюнхен, Милано, Лондон, Париж, Москва, Дубай, Ню Йорк, Лос Анджелис) от 1 април 2014 г.

BMW i8, втори модел от подмарката BMW i, е най-прогресивният спортен автомобил и е първият plug-in хибрид на BMW Group. Той разполага с 2 +2 места и се отличава с визионерски дизайн и интелигентна олекотена конструкция. Като plug-in хибрид BMW i8 обединява предимствата на иновативно електрическо задвижване и най-модерен двигател с вътрешно горене. Крайният резултат е изключително изживяване при шофиране, което съчетава динамиката на спортен автомобил (0-100 км/ час за 4,4 сек.), заедно с икономия на гориво и емисии CO2 от малък градски автомобил (комбиниран разход на гориво 2,1 л/100км/ CO2 49 г/км).