Начало Картинг Лозанов, Ангелов и Колев с успехи в 8-ия кръг на Лаута

Лозанов, Ангелов и Колев с успехи в 8-ия кръг на Лаута

259
0

Миналата неделя се проведе 8-ият кръг от Летния любителски шампионат по картинг на пистата Лаута. 15 пилоти премериха сили в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на почетната стълбичката в класовете Master и Pro.

Битката беше оспорвана до самия край. В клас Master (Суперфинал А) първото място спечели Кристиян Лозанов, следван от Георги Ванков и Никола Драгинов.

Подиумът в клас Master

В клас Pro (Суперфинал B) победител стана Ангел Ангелов. Втори и трети се наредиха Христо Куличев и Рангел Рангелов.

Подиумът в клас Pro
Подиумът в клас Pro

В клас Junior 6 деца премериха сили в състезанието. Първо място взе Максимилиян Колев, а след него се класираха Делян Мишинков и Цветелин Цонев.

Подиумът в клас Junior

Суперфиналът предложи оспорвана битка. Поведе Мишинков, но в 5-ата обиколка Колев направи агресивна и опасна атака от втора позиция. Последва сблъсък и опасно изхвърляне на Мишинков от пистата. Колев финишира първи, а Делян все пак завърши на 3-о място, зад Цонев.

След финала Максимилиян беше наказан от главният съдия с 3 секунди. Санкцията не промени крайното класиране за кръга – Колев, следан от Мишинков и Цонев, но Максимилиян не беше доволен и не присъства на почетната стълбичка.

Следващият 9-и кръг от шампионата ще се проведе на 3 ноември отново на Лаута.