Начало Автомобили Лятото е сезон на кабриолетите: Dodge Demon

Лятото е сезон на кабриолетите: Dodge Demon

29
0

–         Ако иконата Viper е коламечта за мнозина, то Demоn е създадена да бъде осъществима мечта – описа новият кабриолет Джи Чунг, главен външен дизайнер на проекта.
Стилът е обтекаем, с големи калници и подчертаване на факта, че това е един автомобил със задно задвижване. Колата е сравнително компактна. Дължината й е под 4 метра – 3974 мм. Типичната за Додж решетка с големия кръст и емблемата с овена се съчетава с модерни решения като фаровете.
Отзад LED светлините придават също модерен вид на модела.
Големите 19-цолови алуминиеви джанти са създадени специално за Demоn. Педалите са алумиениви с гумени бутони, имитиращи перфорация в типичен спортен стил. Уредите са в стила на 50-те и 60-те година, като на големия скоростомер в средата темпото се измерва в мили в час.
За скоростна кутия е избрана 6-степенна механична трансмисия, която по принцип се съчетава с избрания двигателя. Той е 2,4-литров, бензинов със 172 к.с.
В конструкцията е използван много алуминий, но и карбон, дори в елементи от окачването, за да се олекоти конструкцията и да се постигне желаната динамика.