Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис искал пряка битка с Розберг и Фетел

Люис искал пряка битка с Розберг и Фетел

66
0

Люис Хамилтън заяви след победата си в Гран при на Русия, че е предпочитал да има пряка битка със съотборника си Нико Розберг или със Себастиан Фетел. Шампионът спечели лесно състезанието, след като германецът отпадна в началото на надпреварата след проблем с педала на газта. От този момент нататък Люис нямаше почти никакви проблеми, като изключим странно поведение на задното крило в края, и направи решителна крачка към 3-ата си световна титла.

„Бях развълнуван, защото аз и Нико бяхме много близо заедно в началото, заяви Люис след финала. – Мисля, че ще се състезаваме един с друг. Беше разочарование за тима да загубим една от колите. Бих желал и Себастиан да бъде до мен, като можехме да направим състезание за феновете. Моментът е специален – да изпреваря Сена. Не бих могъл да го направя без тази невероятен тим. Много съм горд да съм част от него.”

Хамилтън може да си осигури титлата още в следващия кръг в Остин, САЩ, ако спечели 9 точки повече от Фетел и 2 повече от Розберг. С 42-ата си победа в кариерата Хамилтън надмина своя идол Аертон Сена, който има 41.