Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лятната почивка няма да спре прогреса на Макларън, убеден е Булие

Лятната почивка няма да спре прогреса на Макларън, убеден е Булие

63
0
Ерик Булие,Мат Морис

Рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие е убеден, че лятната почивка няма да спре прогреса на тима от Уокинг.

Формула 1 излиза във ваканция след Гран при на Унгария, която ще се проведе този уикенд на близкото до Будапеща трасе. Следващият старт е чак в края на август – в Белгия.

Макларън все още са шести в класирането при конструкторите, но започнаха да трупат точки от няколко надпревари насам. След силното за тима състезание в Австралия, където екипът записа най-добрия си резултат през първата половина от сезона, последва сериозен спад. В три поредни старта – от Бахрейн до Испания – Макларън не взеха нито една точка. От Монако насам обаче тимът събира актив във всяко състезание, а в четири от последните пет надпревари и двамата пилоти Дженсън Бътън и Кевин Магнусен са в топ 10.

Булие е убеден, че въпреки задължителното затваряне на фабриките през август, Макларън ще продължат напредъка си с MP4-29.

Хубаво е, че момчетата, които пътуват, ще имат възможност да си починат. Не мисля, че ваканцията ще спре развитието ни. Едва сега виждаме резултатите от упоритата си работа през последните четири месеца, представянето излиза на бял свят. В завода вече има подготвени още нови неща, които ще дойдат на Спа, Монца и в Сингапур. Така че бих казал, че ще запазим темпото въпреки двуседмичното прекратяване на работата – заяви французинът.

Задължителното затваряне заводите на отборите от Формула 1 означава, че екипите ще имат две седмици за пълно натоварване преди следващата Гран при. Булие смята, че това време не е достатъчно, за да отбележи Макларън наистина голяма стъпка спрямо съперниците:

Две седмици не са четири. Ще се опитаме да настигнем Уилямс и Ред Бул, но не смятам, че времето между Унгария и Спа ще е достатъчно. Развиваме колата и се стараем да изпробваме колкото се може повече концепции. Ще продължим работата си и след това ще видим къде сме.