Начало Рали Любен Каменов печели планинското в Кюстендил

Любен Каменов печели планинското в Кюстендил

58
0

Панагюрецът Любен Каменов (Каменов рали тим) с Мицубиши Лансер Ево 9 спечели планинското състезание в Кюстендил, кръг от националния шампионат. Той победи с 5,28 сек. Григор Григоров (БАМС) с Мицубиши Лансер Ево 9 и с 6,22 сек. Тихомир Златков (Мабанол) с Форд Ескорт.
В първия манш най-бърз бе Каменов с време 2:52,56. Основният претендент за победата – Николай Златков (Проспийд) с Ауди S1, който спечели и трите манша на квалификацията, в първото изкачване към Студен кладенец получи повреда в електрониката и загуби 4 мин. Това реши и изхода на битката в полза на Каменов. Във втория манш Златков бе най-бърз – 2:45,11, но изоставането му бе нестопяемо. Каменов постигна с повече от половин секунда по-добро време – 2:51,97 и спечели състезанието в общото неофициално класиране, в група Х и клас Х4. Цлия Царски пък не участва в състезанието по семейни причини.
Втори бе младият Григор Григоров, който спечели надпреварата в обединената група A и N. С успеха на Гришата и с този на съотборника му Борис Григоров със Ситроен С2 S1600, който се класира 5 в генералното и първи в А6, екипът на БАМС на практика спечели отборната титла в планинския шампионат далеч преди края му. Трети бе Тихомир Златков, който е и втори в Х4.
На четвърто място финишира Йордан Тодоров (Джордан рали тим) със Ситроен Саксо, който изостана на 6,22 сек. след победителя Каменов и спечели първото място в клас Х2. Шести, след Боби Григоров се класира Мирослав Ангелов (Мегапорт) с ФИАТ Пунто S1600, втори в А6. Първото място в Х3 зае Ивелин Чапанов (Плевен рейсинг) с Рено Клио. Той стана осми, след Антон Титов (Октан рейсинг) със Ситроен DS3 R3.