Начало Други Любомир Асенов ще съди Стоичков, Ицо се извинява с факс до медиите

Любомир Асенов ще съди Стоичков, Ицо се извинява с факс до медиите

572
0

Фотографът на Club F1 и вестник 168 часа Любомир Асенов заяви, че ще съди Христо Стоичков за посегателството, което футболната ни легенда извърши срещу него на 27 април вечерта, навръх Великден, в Барселона. Пред БНТ, Любо заяви, че с тази си постъпка, Христо Стоичков е разбил мита за ‘легендата и мъжа Стоичков’. Главният редактор на 168 часа Николай Пенчев пък заяви, че редакцията на вестника също мисли да съди Стоичков за побоя.

‘Ще съдя Стоичков, но не в България, а в Испания. Вече дадох показания, а същото направи и едно момче – свидетел’, каза Любо.

Съпругата му Агнес Методиева пък сподели: ‘Беше ужасно и много шокиращо. Това не е нормален човек. Блъскаше ме, въпреки че видя, че съм бременна. Псуваше ме на майка, на българи, на парцал и боклук. Крещеше ми: ‘Я млъкни ма, боклук български!’ Докато ме блъскаше мен, мъжът ми лежеше на земята и му викаше: ‘Няма да ставаш, долу ще стоиш, помияр такъв.’ Отидох и на лекар, защото се притесних за бебето. Хората ме прегледаха веднага.
Не пожелавам на дъщерите на Стоичков да им се случва нещо такова. Ужасно е. До 5 сутринта плаках и не можах да се успокоя. Не мога да си го обясня.’ допълни Агнес, която уточни че с Любо са се колебали дали да дават гласност за случката, тъй като са се страхували за себе си след заплахите от страна на Стоичков, но в крайна сметка са преценили, че това му поведение не трябва да остане ненаказано.

Христо Стоичков от своя страна пък изпрати факс до медиите, в който обяснява агресивното си поведение:

‘Във връзка с инцидента, между мен и фотографа г-н Любомир Асенов и започващата медийна истерия в някои средства за масова информация се чувствам задължен да дам и своето становище:

На 27 април 2008 г. в град Барселона по време на Светия празник Великден, когато празнувах със семейството си, ненадейно забелязах човек, снимащ ме тайно. Обърнах се към него и той побягна през ресторанта. Поведението му ме усъмни и ме накара да се замисля за сигурността на близките ми.

Реагирах спонтанно и го последвах. Имал съм една единствена цел: да съхраня семейството си и себе си от неправомерно посегателство. Едва много по-късно разбрах, че се касае за професионален фотограф, българин, който не знам защо ме дебнеше. Всичките ми фенове и журналисти знаят, че никога не съм отказвал да бъда сниман, с когото и да било. Същата вечер се снимах с много посетители в заведението, които дойдоха да ме поздравят.

Поднасям своите извинения на хората, които ме уважават и моля да бъда разбран, че защитавах личните си права и свободи. Дори и като публична личност е нямало нужда да бъда издебван и тайно сниман, когато съм бил с най-близките си хора и то на такъв празник за всички българи. Не бих отказал на г-н Асенов да бъда сниман от него, ако той беше поискал това, нито бих го последвал, ако той не беше побягнал.
Отново моля да бъда разбран и извинен.

Христо Стоичков
Барселона, 29 април 2008 г.’