Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис гони финал в точките в последните 5 старта

Люис гони финал в точките в последните 5 старта

58
0

Люис Хамилтън преодоля разочарованието от отпадането си на пистата Монца в миналия 14-и кръг от световния шампионат на Формула 1. Пилотът на Макларън се сблъска с Фелипе Маса (Ферари) малко след старта и надпреварата приключи за него. И макар подобно изживяване да е трудно за който и да е състезател, англичанинът твърди, че се е научил да преодолява негативните емоции и да продължава напред:

– Абсорбираш информацията, оставяш зад гърба си лошите емоции, използваш полезните неща и продължаваш напред. В понеделник сутринта станах и вече бях фокусиран върху следващото състезание, върху подобрението на автомобила, върху финала на световния шампионат. Не може да оставаш съсредоточен върху негативите – все още се намираме в добра позиция и трябва да се възползваме от това – категоричен бе Хамилтън.

Той призна и че губенето на точки заради незавършването на състезания не е добре за него в битката за световната титла, така че завършването на последните пет старта за 2010 г. ще е приоритет.

– Ще продължа да натискам. Ще се справям със стартовете един по един, но определено ще се постарая за финиширам в следващите пет надпревари. Това е най-важното. И отивам в Сингапур, за да спечеля – допълни той.

(пълният текст на интервюто на Хамилтън може да откриете в секция Интервюта)