Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън: Първата ми обиколка бе перфектна

Люис Хамилтън: Първата ми обиколка бе перфектна

1644
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Испания. Пилотът на Мерцедес изпревари с 36 хилядни Макс Верстапен от Ред Бул. По този начин британецът записа рекорден полпозишън номер 100 в своята кариера.

„Първата ми обиколка в Q3 бе невероятна. От началото на уикенда сме много бързи. Имахме малко притеснения относно потенциални промени в класирането. Винаги се опитваме да направим колата да е все по-бърза. Това обаче е рисков ход, защото невинаги всичко става по начина, който искаме“, сподели Хамилтън.

Световният шампион има четири поредни успеха на пистата край Барселона. Въпреки това Люис заяви, че тези победи са постигнати благодарение на целия екип на Мерцедес.

„Подкрепата, която получавам е много важна.  Много съм благодарен на всички за добре свършената работа.  Първата ми обиколка в Q3 бе невероятна. Верстапен бе много близо до нас. Дадох всичко от себе си и все още не мога да повярвам, че спечелих квалификация номер сто в моята кариера“, завърши Хамилтън.

Неговият съотборник Валтери Ботас заяви, че е разочарован от изпуснатата първа позиция и се надява утре да се бори за победата.

„Разликите бяха много малки. Определено бях в битката за полпозишъна. Първата ми обиколка бе много добра, но за съжаление не успях да се класирам на по-предна позиция. Имаме добра кола и знам, че утре имаме голяма битка с Ред Бул. Работата с гумите ще бъде от ключово значение.  Надявам се да направя добър старт и стратегията ми да проработи“, каза Ботас.