Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен разочарован заради допуснати грешки

Магнусен разочарован заради допуснати грешки

40
0

Кевин Магнусен бе недоволен от себе си заради допуснатите по време на квалификацията за Гран при на Япония грешки. Датският пилот на Макларън се класира седми на грида.

– Бях малко разочарован от седмото място, защото не мисля, че направих перфектна обиколка с втория си комплект гуми в Q3. Допуснах няколко грешки в този тур, така че вероятно можех да съм с няколко десети по-бърз – обясни Магнусен. – Що се отнася до времето и предвиждания за утре тайфун, то проверявам ден за ден. Утре ще погледна от хотелския прозорец и ще видя какво е навън. Мисля, че ще вали, но нека изчакаме и да видим.

Съотборникът му Дженсън Бътън се нареди на позиция зад Кевин – осми. Той пък смяташе последната си квалификационна обиколка за най-добрата през целия си ден:

– Объркахме времето за предходните серии в Q1 и Q2. Ситуацията с трафика обаче бе почти перфектно при последното ми излизане. Беше добро усилие, но блокирах колелата на влизане в последния шикан. Това повреди едната гума. Няма да ползваме този комплект в състезанието, така че не е кой знае какъв проблем. Дори не съм сигурен, че загубих време, но беше малко объркано. Всички смятат, че утре ще е много мокро. При нас няма кой знае каква разлика между настройките за дъжд и за суха писта, така че беше по-добре да се справим както трябва в квалификацията.