Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън със сериозно износване на гумите, с Магнусен се надяват на по-силен...

Бътън със сериозно износване на гумите, с Магнусен се надяват на по-силен уикенд в Бразилия

45
0

Сериозно разочарование цареше в Макларън, след като тимът взе едва четири точки в Гран при на САЩ благодарение осмото място на Кевин Магнусен.

Дженсън Бътън завърши състезанието на пистата до Остин на 12-та позиция – същата, от която стартира заради наказанието си (пет места назад на грида) за смяна на скоростна кутия.

– Всичко вървеше наопаки. Единственото удоволствие през целия следобед бе битката ми с Фернандо [Алонсо]. Останалото бе ужасно – заяви англичанинът. – Необичайно е да имаме толкова лошо износване на гумите. Имах особено големи проблеми със задните. Повърхността им така и не се загря достатъчно, а температурата във вътрешната част падаше. Това означаваше променящо се темпо и постоянно пързаляне. Бяха сериозни проблеми в сравнение с пилотите около мен. Дано Бразилия ни пасне малко повече.

Магнусен тръгна от седма позиция, а завърши на осма и призна, че това не е фантастичен резултат. Датчанинът обаче допълни, че просто не е могъл да извлече кой знае колко повече от автомобила си.

– Жалко, че Дженсън изтърва точките в края. Предполагам, че гумите му са се износили. Аз имах късмет в това отношение, който ми позволи да се опази от преследващите ме болиди. Не мога да съм твърде недоволен от резултата, но уикендът не бе такъв, че отборът да иска да го запомни. Веднага тръгваме за следващото състезание – в Бразилия – и нямам търпение да карам на Интерлагос, пистата изглежда фантастична. Искрено се надявам там нещата да се получат по-добре – допълни Кевин.

Основната цел на Макларън бе да увеличи разликата спрямо Форс Индия в класирането при конструкторите. Съперниците от Силвърстоун нямаха завършил болид на трасето до Остин, така че в това отношение тимът от Уокинг в известна се справи със задачата.

– Пети сме при отборите, с 24 точки пред Форс Индия и на 49 зад Ферари – отбеляза рейсинг директорът Ерик Булие. – От тук летим за Сао Пауло, където ще се състезаваме на една от най-великите писти в света: Интерлагос. Там и в Абу Даби ще се постараем да затвърдим позицията си в първенството и не сме се отказали да се борим за четвъртата позиция.