Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес без особени проблеми в петъчния ден

Мерцедес без особени проблеми в петъчния ден

33
0

Пилотите на Мерцедес и в Бразилия показа превъзходство над съперниците си и заеха първите две места в класирането. Нико Розберг записа най-добро време в петъчния ден, а неговият съотборник Люис Хамилтън остана на 0,5 сек от върха. И двамата пилоти имаха някои излизания от пистата, като докато Хамилтън бе нестабилен при спирането си на първи завой, то Розберг изпита трудности при спирането за 12-и завой.

„Направихме добро начало на уикенда“, заяви Розберг след края на свободните тренировки. „Темпото ни бе добро както в дълги серии от обиколки така и в една бърза. Преднината ми спрямо Люис определено не отговаря на истинското положение. Със сигурност той може да навакса много от него.

Това трасе със сигурност е сред най-трудните от календара. Предизвикателството със сигурност е сериозно, не на последно място и защото караме обратно на часовника. В сравнение с миналата година бордюрите са променени. Затова ще трябва да свикнем с тях. Освен това асфалта на места е доста неравен. На тези места няма достатъчно сцепление и трябва да търсим нова идеална линия.

Изпробвахме някои нови решения за следващата година. Заради това първата сесия бе доста объркана. Новите решения изглеждаха обещаващи, но трябваше да минем отново на старата конфигурация.“

Хамилтън от своя страна не изпробва така наречената система S-duct. Въпреки изоставането си във втората част той не смяташе, че резултатите са показателни за съотношението на силите.

„Със сигурност битката тук ще е доста оспорвана“, обясни британецът. „Хубавото е, че днес нямах никакви проблеми.“

Британецът се появи в Бразилия с различен дизайн на каската си, въпреки че промените бяха забранени в началото на тази година. Хамилтън се появи шлем, който напомняше като цветово оформление на този на Аертон Сена.

„Намирам това правило за не особено логично. Идеята му е, че ако непрекъснато променяш цветовете си като Себастиян, хората може да имат проблем да те разпознават. Все пак смятам, че можеш да промениш някаква малка част от дизайна. Затова реших да направя промени по задната част на шлема. Отпред той продължава да е непроменен.“