Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мога да избирам къде да отида, заяви Алонсо

Мога да избирам къде да отида, заяви Алонсо

51
0

Фернандо Алонсо бе изненадан от новината, че Себастиан Фетел напуска Ред Бул в края на сезона.

Това заяви испанецът на пистата Сузука след квалификацията за Гран при на Япония, в която стана пети и допълни, че самият той може да избира къде да отиде.

– Изявлението за Фетел ме изненада. Всички чакаха аз да обявя нещо, но ситуацията при мен е, че приоритетът ми е да помогна на Ферари този уикенд. Имам план, начертал съм го от два-три месеца. Всичко върви в правилната посока, но все още не съм решил на 100%. Намирам се в привилегирована позиция, тъй като мога – в по-голяма или по-малка степен – да избирам къде да отида, в момента, когато реша и ще използвам времето си по най-добрия начин. Спечелил съм този респект в продължение на толкова години, особено последните пет с Ферари. Вероятно някои от разместванията, на които сме свидетели, са следствие на моето решение. Така че да изчакаме малко и когато изчистя напълно и последните си съмнения, ще ви кажа къде отивам – заяви Алонсо.

На въпрос относно слухове, че може да си вземе година почивка, испанецът отговори:

– Има много възможности. Аз искам едно нещо от много месеци. Искам да печеля, да съм световен шампион. Искам да работя професионално, както съм го правил през цялата си кариерата. Имам нужда да съм щастлив. Имам нужда от много неща, които напаснати заедно насочват развитието в една посока. И тази посока вероятно раздвижи пазара, както се случва в момента.

Коментирайки предположение, че Фетел може да му стане съотборник, Алонсо заяви, че преди всичко не знае дали немският пилот отива в Скудерията. Той допълни, че Себастиан е далеч назад в неговите приоритети и планът му е да се представи добре, да се движи в правилната посока.