Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса доволен от днешното състезание, очаква още по-добър резултат в Австрия

Маса доволен от днешното състезание, очаква още по-добър резултат в Австрия

41
0

Фелипе Маса стартира от 15-а позиция, но в крайна сметка успя да стигне до шестото място след 70 направени обиколки. Бразилецът стартира в състезанието с меките гуми, с които успя да направи 38 обиколки. След като мина през бокса той довърши надпреварата със супер меката смес след направени още 32 обиколки – впечатляващо постижение.

„Спирах само веднъж в бокса и успях добре да разпределя гумите си“, обясни Маса след финала. „Справихме се добре със супер меките, които издържаха повече от 30 обиколки. С колата от днес можех да се боря за място на подиума при положение, че бях стартирал по-напред.

Следващото състезание ще е много важно. Ще имаме нови части, което ще е много важно за нас. Сега трябва да атакуваме и да покажем, какво можем. Тогава бихме могли да очакваме и по-добри резултати от днешния.“

Миналата година в Австрия, където ще се проведе следващата надпревара, екипът на Уилямс успя да окупира първата редица в квалификацията. През тази те ще търсят добро представяне предвид малкото завои на пистата Ред Бул ринг.