Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън досега върви според очакванията, заяви Алонсо

Макларън досега върви според очакванията, заяви Алонсо

56
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн проведоха изпитания на нови аеродинамични компоненти, които Макларън има за автомобилите си MCL33 в Бахрейн. Испанецът обясни, че петъчните тренировки са били положително начало на уикенда за него и няма нищо конкретно, което да го тревожи.

„Трябва да проведем доста анализи на новите части по колите. Целта ни за квалификацията е да стигнем Q3 – нещо, което не постигнахме в Австралия. Нужна ни е перфектна обиколка, за да сме в състояние да победим някои от съперниците пред нас. Важното обаче е, че изпълнихме програмата си. Износването на гумите ни бе може би малко по-високо, отколкото очаквахме и трябва да предвидим това за състезанието”, обясни Алонсо.

Фернандо допълни, че засега представянето на Макларън е според очакванията на екипа.

„Мерцедес е водещата сила. Ред Бул и Ферари се борят за втората позиция в първенството. След това в средата са Рено, Хаас и Макларън – с надежди да доближат топ трите екипа. Надявам се Макларън да успее да го стори”, каза той.

Себастиан Фетел далеч не бе толкова категоричен за позицията на Скудерията спрямо съперниците след свободните тренировки на пистата Сахир.

„Трудно е да се каже къде се намираме след сесиите, но имахме известен прогрес”, заяви немският пилот на Ферари. „Можем да се справим по-добре в дългите серии. Допуснахме някои грешки, но се постарахме да намерим ритъм за квалификацията. Тогава трябва да се постараеш да извлечеш максимума от болида. Не мога да направя никакви заключения от резултатите. Съсредоточени сме върху нашата работа и се опитваме да постигнем добро поведение на автомобила. Все още имаме работа, но според мен сме в състояние да го подобрим още.”