Начало Рали Мирослав Ангелов води в рали Твърдица

Мирослав Ангелов води в рали Твърдица

164
0

Мирослав Ангелов и навигаторът му Еди Сивов (Мегапорт) с Шкода Фабия R5 са начело в класирането на 14-ото рали Твърдица, което започна днес в балканския град. На втора позиция са Григор Григоров и Даниел Миленков (Григоров рейсинг) с Пежо 208 R2 на 7,3 сек., а трети са рали шампионите за миналата година Тихомир Стратиев – Добрин Борисов (Марина моторспорт) също с Пежо 208 R2 на 12,4 сек.

На старт застанаха 27 автомобила. Състезанието започна при пороен дъжд, който се изля още на церемониалния старт и продължи при преминаването на трите специални етапа от днешния ден. Пороят ту се засилваше, ту спираше, но локвите, по планинските етапи  – Предела и Боров дол оставаха. Тези два етапа – първия и втория спечели Ангелов, но по петите му бяха и Гришата и Тихомир. Между двамата също се водеше сериозна битка.

Григор се завъртя на Предела и остана 3-и, докато още на следващия етап излезе на втора позиция. Третият етап по улиците на града спечели Гриша, като с това притисна Миро Ангелов, който в града даде 3-о време. Втори са Иван Ангелов и Радослав Русев (Флат Аут) с Пежо 206 RS.

Рали Твърдица е и трети кръг от марковия шампионат Хюндай Рейсинг Трофи. Може да се каже, че това е домашното рали на пилотите на Моторспорт Академията, тъй като тя е именно в Твърдица. Пет автомобила Хюндай i20 Купе застанаха на старт, а екипажите са от България, Швеция, Полша, Италия и Грузия. Както се и очакваше, след първите три етапа поведе нашият дует –Денис Станчовски и Младен Карчев.

Той бе най-бърз от съперниците си в марковия шампионат в първите два етапа, а в третия отстъпи с 2,5 сек. с 2,5 сек. на шведския дует Адам Вестлунд и Йоаким Сьоберг, които водят във временното класиране на шампионата. След първите три етапа Денис и Младен водят на шведите с близо 40 сек. Денис е и на 10-о място във временното класиране. От екипите на Хюндай от пътя излетяха грузинците Александър Ломадзе и Мевлуди Мела, но утре ще продължат.

На четвърта позиция във временното класиране са победителите от първото рали Твърдица – Георги Василев и Стефан Добрев (Дианел рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9. След тях са Йордан Атанасов и Янаки Янакиев (АРТ Рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9, а топ 10 оформиха Антон Титов и Динко Георгиев (Мегапорт) със Ситроен DS3 R3 Max.