Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен отново с явно предимство пред Бътън

Магнусен отново с явно предимство пред Бътън

40
0
германия,Кевин Магнусен,Макларън

Доброто представяне от началото на сезона на новобранеца в екипа на Макларън, Кевин Магнусен продължи и в Унгария. След като победи категорично Дженсън Бътън в квалификацията на Хокенхайм, сега и на Хунгароринг изглежда Магнусен от по-бързият от двамата пилоти. Датчанинът се класира на пето място в петъчния ден, като остави Бътън на повече от 0,6 сек зад себе си. Въпреки доброто си представяне обаче той продължава да демонстрира скромност.

„Това не е нещо, което ме вълнува сериозно“, отговори Магнусен на въпроса дали се чувства като по-бързия пилот в екипа на Макларън. „Нещата се променят непрекъснато. В Германия изглежда аз разполагах с повече скорост, преди това пък Дженсън бе по-напред. Утре ще видим, какво е положението тук.

Денят ми бе задоволителен, защото нямахме сериозни проблеми и успяхме да изпълним програмата си. Всичко функционираше според очакванията и определено съм доволен от баланса на колата. Новите елементи по колата функционираха добре и успяваме да извлечем все повече от колата. Вероятно имаме още известно количество работа по фините настройки.

Реално темпото ни в Германия можеше да ни позволи да се класираме в топ 5, ако не се бе случил инцидента на първи завой. Ще е чудесно, ако тук успеем да постигнем подобен резултат, въпреки че това ще е доста трудно.“