Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса и Ботас остават в Уилямс за 2015 г.

Маса и Ботас остават в Уилямс за 2015 г.

39
0
Валтери Ботас,Фелипе Маса

Фелипе Маса и Валтери Ботас остават пилоти на Уилямс Мартини Рейсинг за сезон 2015 г. във Формула 1, съобщиха официално от отбора тази сутрин на пистата Монца.

Отборът преживява истински ренесанс в Гран при. В момента екипът от Гроув е на четвърта позиция в класирането при конструкторите със 150 точки (Ферари е на трето място със 160). Ботас е пети при пилотите с актив от 110, а Маса – девети (40).

2015-та ще е 14-и сезон за бразилския пилот във Формула 1. Фелипе, който има 11 победи и 36 подиума в кариерата си, спечели в Австрия първия полпозишън за Уилямс от 2012 г. насам.

– Чувствам се добре в отбора, наистина ми доставя удоволствие да съм в Уилямс – коментира Маса. – Този тим е истинска икона в автомобилния спорт и се гордея, че карам тук. През настоящия сезон започнахме да показваме истинския си потенциал. Управлявам силен автомобил, който освен това се подобри с напредване на състезанията и това е много окуражаващ знак за бъдещето. Важно е да продължим да се трудим през втората половина от сезона и да започнем 2015-та с добра инерция и база.

Ботас е част от отбора от 2010 г., като през 2013-та стана титуляр. Финландецът има четири подиума до момента.

– Аз съм част от екипа вече пет години, като заедно се развихме и чувството е настина страхотно. Тази година отборът има невероятно представяне и съм уверен, че съм в екип, движещ се в правилната посока. Благодарен съм за възможността да продължа с тях. С Фелипе имаме добри взаимоотношения и ранното обявяване на факта, че оставаме, ще помогне и на двама ни с работата по FW36 и FW37 – добави Валтери.

Основателят и шеф на отбора Сър Франк Уилямс отбеляза, че е удовлетворен от постигнатите споразумения:

– Истинско удоволствие е да се работи с Фелипе, той комбинира чиста скорост и огромен опит. Валтери познаваме от дълго време и знаем, че е много специален талант. С FW36 му дадохме автомобил, позволяващ му да демонстрира уменията си. Тимът има значително подобрение през 2014 г., като знанията на пилотите ни и обратната им информация към екипа бяха жизненоважни за постигането му. Запазването им ни дава нужната стабилност, като сега ще се съсредоточим върху оползотворяване пълния потенциал на FW36 през оставащите до края на сезона седем надпревари.