Начало Картинг Младенов, Димитров, Митов, Лора и Гълъбов с победи в 5-ия кръг в...

Младенов, Димитров, Митов, Лора и Гълъбов с победи в 5-ия кръг в Кюстендил

122
0

Христо Младенов, Юлиан Димитров, Дейвид Митов, Лора Христова и Александър Гълъбов спечелиха победите в своите класове в 5-ия кръг от Националните картинг серии в Кюстендил. В събота се състояха квалификациите и квалификационните маншове, а в неделя се проведоха същинските състезания, като във всеки клас имаше по 2 надпревари.

В клас Мини Бг победител стана Христо Младенов, който спечели и двете състезания. Втора е Снежана Илиева, а 3-и Петър Шингов. В първото по-добре стартира Илиева, която е дъщеря на състезателя в KZ Цветан Илиев. След няколко обиколки борба обаче тя бе изпреварена от Младенов с добре подготвена атака в последните 3 завоя от обиколката.

Снежи взе старта и във втората надпревара с атака от външната страна. Младенов обаче беше по-бърз и бе плътно зад нея и отново с хубава маневра успя да поведе в състезанието. До края и Шингов доближи Илиева, но не успя да я изпревари.

В клас Мини първи за кръга стана Юлиан Димитров, следван от пилота на GO GRILL Данислав Арсов и Игор Тешевич. В първия манш отличен старт от 4-а позиция направи Арсов и поведе, но още до края на първата обиколка Юли го изпревари и поведе. На финала той бе натрупал аванс от 2.8 сек. Трети остана Андрей Георгиев след оспорвана битка с Тешевич.

Във втората надпревара отново Арсов потегли най-добре. Начело на колоната той се защитаваше няколко обиколки от атаките на Юлиан, но в крайна сметка допусна да бъде изпреварен. Тешевчи и Георгиев отново водиха люта битка за 3-ото място, която този път спечели Игор, а с това и 3-ото място в общото класиране с по-добра най-бърза обиколка.

В Ротакс Джуниър кръгът предложи много емоции. Дейвид Митов, който потегли от полпозишън, поведе, но бе следван плътно от Паоло Христов и Лора Христова, която бе от отворения клас – No Gear Open. Тримата вървяха в пакет, но в последната обиколка Паоло опита изненадваща атака на предпоследния завой. Митов се защити, но Христов излезе по-добре от последния вираж и двамата завършиха на сантиметри един от друг, като с 0.019 сек все пак първи бе Дейвид.

Второто състезание също предложи екшън. Лора стартира много добре и в първия завой бе 2-а. След това плевенчанката подгони и Митов, който водеше. В последните обиколки тя предприе атака на обратните завои преди старт-финала и поведе за кратко, но в края на правата Дейвид си върна лидерството с атака от вътрешната страна. Лора опита да запази първото място с широко влизане в завоя, но вместо това загуби позиция спрямо Паоло и така остана 3-а.

Тя обаче е първа за отворения клас, където подгласници и са Любомир Маринков и Николай Петров с машини от Ротакс Макс Сениор. Синът на Любо – Венцислав, не успя да участва в състезанията заради контузия на ребрата.

В KZ първи стана Александър Гълъбов, следван от Цветан Илиев и Виктор Йосифов. Едва 4-и остана лидерът в шампионата Любомир Гърков. Пловдивчанинът спечели без проблеми първия манш, следван от Гълъбов и Илиев. Но във втори му се скъса веригата още на старта. В негово отсъствие оспорвана битка за победата водеха Александър, Илиев и Йосифов. В крайна сметка Гълъбов триумфира, а Илиев запази второто място пред Виктор.

Всички призьори получиха предметни награди – предпазни яки, от председателя на сериите Росен Даскалов.