Начало Formula E News Махиндра отбеляза най-силния си сезон във Формула Е

Махиндра отбеляза най-силния си сезон във Формула Е

72
0
Фернандо Алонсо

Отборът на Махиндра направи най-силния си сезон във Формула Е досега, завършвайки на трета позицията сред екипите. В последната надпревара в Монреал Феликс Розенквист взе подиум, а съотборникът му Ник Хайдфелд завърши пети. С това тимът утвърди третото си място.

„Махиндра Рейсинг свърши невероятна работа и постигна най-силните ни резултати в шампионата – трети позиции в класирането при отборите и пилотите”, коментира шефът на тима Дилбаг Гил. „Ние сме екипът, постигнал най-голямо подобрение. А то се дължи на упоритата ни работа!”

Розенквист взе пет подиума през сезона, както и първа победа в Берлин. Трите му полпозишъна помогнаха да се класира и трети в подреждането на състезателите в дебютния си сезон във Формула Е.

„Бях много впечатлен от отбора и начина, по който обърнахме нещата спрямо случилото се в събота [в Монреал]. Двамата с Ник седнахме и обсъдихме какво трябва да подобрим за квалификацията. Справихме се, спечелихме полпозишъна и това бе ключът в контролирането на надпреварата в началото. Жан-Ерик Верно имаше може би по-добра стратегия. Говорих с инженера си къде е Сам Бърд и в крайна сметка съм много щастлив да завърша трети, както и отборът. Беше фантастичен сезон за нас.”

Хайдфелд се качи пет пъти на подиума по време на приключилия миналия уикенд сезон. Той отбеляза, че уикендът в Монреал бе труден за него, но се радваше за доброто представяне на тима като цяло.

„Чудесен финал на сезона! Целта бе да сме трети при отборите. Поздравления за Лукас ди Граси и Рено за техните титли”, допълни Хайдфелд.