Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся може да се върне на F1 грида за Гран при на...

Маруся може да се върне на F1 грида за Гран при на Абу Даби

45
0

Тимът на Маруся може да се върне на стартовата решетка във Формула 1 за финалния кръг от тазгодишния световен шампионат – Гран при на Абу Даби.

Според информация на Скай Спортс от Бенбъри са подали документи за участие в първенството догодина под името Мейнър Гран при Лимитид. Срокът за изпращане на заявление и плащане на първоначална такса изтече на 1 ноември.

Смята се, че Макс Чилтън ще остане в отбора, ако бъде намерена достатъчно голяма инвестиция, която да задържи екипа в Гран при. За втори пилот се спряга Александър Роси.

Бърни Екълстоун подкрепял изцяло усилията на отбора да осигури бъдещето си. Управляващият търговските права на Формула 1 направи преди дни безпрецедентно изявление, в което посочи, че приходите в спорта се разпределят неправилно и вината за това вероятно е негова. В обичайния си стил обаче 84-годишният англичанин заяви преди старта на Гран при на САЩ, че малките тимове трябва да се научат да управляват средствата си, а не да харчат повече, отколкото имат. Това бе в рязък контраст с изразената по-рано готовност да преразгледа схемата за разпределение на парите, макар и при условие да има съгласието на големите отбори за подобни действия.

Междувременно се заговори, че управляващите другия тим с финансови проблеми – Катерам – синдици са пренебрегнали напълно запитванията на потенциален инвеститор, търсещ начин за влизане във Формула 1. Предложението не било разгледано изобщо от служителите на компанията Smith & Williamson, които иначе твърдят, че имат само две седмици на разположение да намерят вариант за спасяване на тима от Лийфийлд.

За Катерам също се смята, че има подадени документи за участие в F1 шампионата през 2015 г. До момента не е изяснено напълно кой притежава тима и кой на кого какво дължи.