Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес сменя задвижващата система на Хамилтън

Мерцедес сменя задвижващата система на Хамилтън

36
0

Тимът на Мерцедес потвърди, че ще смени задвижващата система в автомобила на Люис Хамилтън преди утрешната Гран при на Китай.

Трикратният световен шампион не успя да направи и един бърз тур в квалификацията на трасето в Шанхай заради проблем с ERS (Energy recovery system). Екипът опита да го отстрани по време на спирането, причинено от катастрофата на Паскал Верлайн (Мейнър), но не успя. Хамилтън се обади, че има същите грижи малко, след като излезе при подновяване на сесията и след това направо се прибра в бокса. Люис имаше още преди началото на квалификацията наказание преместване 5 места назад на грида заради смяна на скоростна кутия.

В Мерцедес анализираха ситуацията и решиха да сменят цялата задвижваща система. Повредената ще бъде изпратена обратно във Великобритания, където трябва да се провери какво е състоянието й и кои части могат да бъдат спасени. Засега не е взето решение дали Хамилтън ще стартира от стартовата решетка или от питлейна. Самият пилот не иска да тръгва от алеята пред боксовете, защото според изчисленията би изгубил 8 секунди спрямо последния на стартовата решетка, а той не иска да губи каквото и да е време.

Пилотът прие философски ситуацията и заяви, че състезанието му така или иначе нямаше да е лесно заради първото наказание.

„Тези неща се случват, за да ни изпитат. Никой не търси лесното или поне аз не го правя. В момента може да сме затънали сериозно, но ще се изкопаем. Автомобилът ни е страхотен, а отборът върши страхотна работа. Има неща, които можем да подобрим, а и все още сме в началото на сезона и знам, че ще се справим. Важно е никой да не унива. Най-добре да си вземем поука от станалото и да продължим. Бил съм в подобна позиция и преди. Преди две години в Унгария от дъното грида успях да стигна подиума, така че всичко е възможно”, допълни Люис.