Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макс трябва да си вземе поука и да спре да прави такива...

Макс трябва да си вземе поука и да спре да прави такива грешки, заяви Хорнер

64
0
Макс Верстапен

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че Макс Верстапен трябва да спре да прави грешки като тази в съботната тренировка на пистата в Монте Карло. Холандският пилот катастрофира тежко в последната свободна сесия. Тимът му събра колата за квалификацията, но откри теч и се оказа, че трябва да смени скоростната кутия. Вследствие на това Верстапен изобщо не участва в сесията за разпределение местата на стартовата решетка.

Хорнер обясни пред английския Ченъл 4, че пистата в Монако е известна с това, че не прощава и най-малките грешки. Той допълни, че се надява последният инцидент да повлияе на Верстапен и да го накара да промени подхода си. Досега Макс твърдеше, че няма нужда да работи по различен начин.

„Това място хапе и той пострада сериозно в сесия, която всъщност няма никакво друго значение освен за настройване на автомобила. А като се има предвид, че бе в кола, способна да спечели надпреварата, случилото се ще го нарани още повече, защото възможностите да победиш в Гран при на Монако не са много”, заяви Хорнер.

„Макс трябва да си вземе поука и да спре да прави такива грешки. Наясно е с това повече от всеки друг. Предполагам, че е било доста болезнено да гледа квалификацията, мислейки какво можеше да е положението.”

Хорнер каза още, че за целия отбор е разочароващо само една от колите им да участва в битката, като се има предвид колко силно е темпото на Ред Бул в Монте Карло. Все пак той благодари на хората си за усилията им.

Самият Верстапен пък отхвърли твърдението, че в шест поредни уикенда катастрофира или има инцидент. Той заяви, че случилото се между него и Ланс Строл по време на Гран при на Испания не може да се брои в поредицата. При сблъсъка част от предното му крило се отчупи.

Серията инциденти с Макс започна в Австралия, където той се завъртя и загуби позиции. В Бахрейн катастрофира в Q1, а в надпреварата се удари с Люис Хамилтън. На пистата в Шанхай излетя при опит да изпревари английския пилот на Мерцедес и претърпя удар със Себастиан Фетел. В Азербайджан катастрофата бе със съотборника му Даниел Рикиардо, а на Каталуния бе сбутването със Строл. Последният случай бе инцидентът в съботната свободна тренировка, заради който не участва изобщо в квалификацията.