Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес все още може да загуби шампионата, убеден е Хелмут Марко

Мерцедес все още може да загуби шампионата, убеден е Хелмут Марко

36
0
Люис Хамилтън, Нико Розберг
Люис Хамилтън и Нико Розберг; снимка: Мерцедес

Мерцедес все още може да загуби шампионата при пилотите, твърди съветникът на Ред Бул Хелмут Марко.

Тимът от Бракли е с огромна преднина в класиранията пет кръга преди края на първенството. При пилотите Люис Хамилтън води с 241 точки пред съотборника си Нико Розберг с 238. Третият – Даниел Рикиардо – е със 181, следван от Фернандо Алонсо (Ферари) със 133.

При отборите пък Мерцедес е с актив 479 точки пред Ред Бул – 309 и Уилямс – 187. Марко обаче е убеден, че екипът на щутгартския концерн може да се подхлъзне във финалната фаза от шампионата.

– Мирът между пилотите там не е реален. В някакъв момент Хамилтън и Розберг отново ще се озоват един до друг и когато видят титлата пред себе си, няма да има повече правила. И след като „сребърните стрели” експлодират, ние ще сме там, за да ги победим – заяви Марко пред немския Билд. – Техни загуби (от гледна точка издръжливостта на болидите – б.р.) могат да са в наша полза в битката. Мерцедес все още може да загуби шампионата.

В същото време от самия Мерцедес настояват, че отношенията между пилотите им да вече съвсем нормални.

– Атмосферата в отбора е много добра. Доволен съм, че е така, защото усещането е страхотно. Да, имахме трудности – няколко пъти през годината, но това според мен е нормално. Борим се за победи през всеки състезателен уикенд. Но обсъждаме нещата и продължаваме напред. Смятам, че се справихме наистина добре в това отношение през настоящия сезон. Понастоящем всички заедно се трудим и вървим в една и съща посока. Естествено, че е напрегнато и ще остане така, но ситуацията е под контрол и засега всичко е наред – обясни Розберг, цитиран от Аутоспорт.

Хамилтън също сподели, че след Спа е имало напрежение, но сега вече всичко отново е нормално.