Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лауда: Приказките за добри отношения между Хамилтън и Розберг са само шоу

Лауда: Приказките за добри отношения между Хамилтън и Розберг са само шоу

47
0

Председателят на борда на Мерцедес F1 Ники Лауда заяви, че приказките за добрите отношения между Люис Хамилтън и Нико Розберг са само шоу.

Това изявление на трикратния световен шампион се появява само ден след Гран при на Австрия, където пилотите на тима от Бракли се удариха за пореден път. Малко преди състезанието на Ред Бул Ринг Хамилтън обясни в интервю, че с Розберг се разбират чудесно.

„Всъщност отношенията ми с Нико са наистина добри в момента. Изненадващо. Определено не бих го очаквал [преди време]. Предполагам, че възрастта си казва думата”, обясни той в интервю за „Мейл он съндей”. „Нико е семеен човек, има дете. Вероятно е израснал, аз също. Уважението, за което винаги сме говорили, е по-голямо от когато и да било.

Лауда определи изявленията на Хамилтън като „шоу” за пред хората.

Ники разказа също така, че двубоят е особено напрегнат и даде за пример поведението на английския пилот след квалификацията в Баку. Люис се удари в стена, след което се прибрал и потрошил стаята си в моторхоума на Мерцедес в падока.

„Направи го заради катастрофата си. Ще трябва да плати щетите, може да разчитате на това. Тогава ми заяви, че не мога да вляза при него, защото щял да потроши всичко. Иначе Люис просто е казал нещо (за отношенията им). Излъгал е. Искал е спокойствие преди състезателния уикенд. Битката става все по-ожесточена, колкото по-дълго Нико е отпред“, заяви той в интервю за телевизия Сервус, което е било записано преди надпреварата в Австрия.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф каза след инцидента в Австрия, че тимът трябва да вземе решение, с което да спре катастрофите между Хамилтън и Розберг. Той спомена възможността да бъдат налагани отборни заповеди, както и че очаква и двамата да ги спазват. Според английския вестник „Таймс” обаче Волф бил толкова отчаян, че можело да поиска отстраняване на състезател за една или две Гран при при следващ удар!

Смята се, че отборът едва ли ще стигне до подобни крайни мерки. Освен това Розберг вече бил се съгласил да изпълнява нареждания на тима. Хамилтън обаче трябвало да убеди мениджмънта, че е готов на същото.