Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Малдонадо се чувства значително по-уверен в Лотус Е23

Малдонадо се чувства значително по-уверен в Лотус Е23

68
0

Пастор Малдонадо бе много доволен от болида си Лотус E23 Hybrid след третия ден тестове на пистата Каталуния, част от втората предсезонна сесия на отборите от Формула 1.

Венецуелецът даде най-доброто време в тренировката. Той направи 104 обиколки, работейки по аеродинамика, гуми и проверки на поведението на автомобила. Денят премина без сериозни проблеми.

Малдонадо коментира, че с екипа са постигнали много днес и „е страхотно да направим толкова много обиколки, както и да сме най-бързи в края на сесията. Определено се чувствам значително по-уверен в Е23. Учим много при всички тези турове. Мога да натисна, когато е необходимо. Цялата кола е с далеч по-добро поведение в сравнение с миналата година, особено ако се сети човек къде бяхме като представяне и издръжливост по време на предсезонната подготовка през 2014 г. Все още имаме доста работа, но прогресът ни е страхотен и сме настроени положително.”

Пастор разказва допълнителни подробности за работата на Лотус и Мерцедес в ексклузивно интервю в последния брой на списание ClubS1 (179).

Оперативният директор Алан Перман допълни, че екипът натрупа достатъчно обиколки, въпреки че предпочете Е23 да остане в бокса, докато валеше. „Работата ни по аеродинамиката бе особено продуктивна и има съответствие между данните от аеротунела и симулациите ни на писта”, допълни той.