Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ерик Булие: Знаем какви са проблемите на MCL32, с които трябва да...

Ерик Булие: Знаем какви са проблемите на MCL32, с които трябва да се справим

55
0

Фернандо Алонсо се надява, че Макларън ще направи сериозна крачка напред преди първата надпревара от сезона във Формула 1 – Гран при на Австралия. Същата надежда изрази и рейсинг директорът Ерик Булие, който допълни, че в екипа били наясно какви са проблемите с MCL32.

„Очевидно е, че ни предстои сериозна подготовка, за да сме готови навреме за Мелбърн”, заяви в края на тестовете Алонсо. „Знам, че отборът работи упорито и ще намерим още отговори, когато колата се върне обратно във фабриката. Надявам се, че ще успеем да направим следващата стъпка, за да сме готови за Австралия.”

Двукратният световен шампион имаше сериозни трудности и през последния ден на предсезонните тренировки. Повтарящи се електрически проблеми го спираха на два пъти, въпреки че екипът бе сменил редица компоненти и в задвижващата система, и по шасито преди последния ден на тестовете.

„Наистина имахме редица проблеми през двете седмици на провеждане на тестовете, но определено научихме много за болида и знаем какви са проблемите, с които трябва да се справим”, каза Булие. „Не са поправими за една нощ, но се надяваме, че и Макларън, и Хонда ще имат прогрес преди старта в Австралия, идващ след две кратки седмици. Не бяха лесни тренировки, но сме мотивирани да открием нужните решения и да продължим в желаната посока.”

Шефът на Хонда за F1 Юсуке Хасегава призна, че голяма част от последния ден тренировки премина в търсене на причината за електрическите проблеми. Това за пореден път отклони целия тим от предварително начертаната програма.

„Целият зимен тест бе труден за нас. Имаме още време до Мелбърн и ще продължим да работим неуморно заедно с Макларън, чак до момента, когато се качим на самолета за Австралия”, допълни Хасегава.