Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мейнър Маруся ще участва в Гран при на Австралия

Мейнър Маруся ще участва в Гран при на Австралия

38
0
Маруся

Тимът на Мейнър Маруся потвърди, че ще участва в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 в Австралия.

Отборът излезе от търговска несъстоятелност в края на февруари след появата на нов инвеститор. От екипа съобщиха, че това е Стивън Фицпатрик – 37-годишен бизнесмен, притежаващ компания за електроразпределение. Президент и спортен директор на отбора остава Греъм Лоудън, Джон Буут ще продължи да е шеф на тима. За временен председател е назначен бившият CEO на веригата Сейнсбъри Джъстин Кинг, който бе спряган по-рано за поста на Бърни Екълстоун.

Мейнър Маруся подготвя междинен болид за първите надпревари от 2015 г. По-късно отборът ще има и напълно нова кола. Очаква се тези дни автомобилът да премине краштестовете на ФИА.

Лоудън изрази благодарност към всички, които подкрепяха отбора през последните шест месеца: „Искам да благодаря на отборите, ФИА, Formula One Management, доставчиците и служителите и разбира се, на феновете за подкрепата, която получихме. Периодът бе труден за всички нас, но го преодоляхме и сега само искаме отново да се състезаваме. С прекрасното ново ръководство в лицето на Стивън Фицпатрик и присъствието в борда на Джъстин Кинг се намираме в страхотна позиция преди началото на новия сезон.”

Фицпатрик заяви, че отборът работи невероятно упорито, за да подготви колата за Мелбърн. Той посочи, че цял живот е обичал Формула 1 и няма търпение за началото на сезона.

Засега отборът има само един потвърден пилот – Уил Стивънс. Очаква се Мейнър Маруся да има две коли в Мелбърн. Твърди се, че синът на Джъстин Кинг Джордан е сред фаворитите за втория кокпит. По принцип 21-годишният състезател трябваше да участва този сезон в GP2 с Рейсинг Енджиниъринг. Той бе седми в миналогодишния шампионат на европейската Формула 3, където кара за Карлин.