Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън ще продължи развитието на MP4-31 и след Гран при на Белгия

Макларън ще продължи развитието на MP4-31 и след Гран при на Белгия

67
0

Макларън ще продължи да развива болидите си за сезон 2016 г. и след Гран при на Белгия, въпреки че част от екипа вече се труди по автомобила за следващия сезон, заяви рейсинг директорът на тима от Уокинг Ерик Булие.

Отборът е седми в класирането при конструкторите след проведени 12 кръга от шампионата и изостава с 3 точки от Торо Росо.

„Ще има развитие по колата и след ваканцията. Всяка новост ще е свързана с болида за догодина, така че ще се трудим едновременно по тазгодишната и по следващата кола”, обясни Булие.

Тимът на Макларън се старае да въвежда подобрения по MP4-31 максимално често в опит да постигне напредък в представянето на писта.

Хонда също няма да спре работата си по проекта за 2016 г., допълни шефът на японския екип Юсуке Хасегава.

„Няма да се отказваме от тази година. Но трябва да започнем работа и за 2017-та. Решението кога да насочим по-голямата част от ресурсите си към следващия сезон е наистина трудно”, каза още Хасегава.

Междувременно от екипа уточниха и появилата се из медиите информация за това, че Дженсън Бътън е бил глобен в Монако за превишена скорост. Според тима полицията в княжеството извършвала проверки и световният шампион за 2009 г. бил спрян по тази причина, а не заради несъобразена скорост. „Дженсън е показал шофьорската си книжка и с това случаят приключва”, се допълва в краткото съобщение в Туитър.