Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Магнусен: Обиколката ми можеше да е дори още по-добра; Грожан попаднал в...

Магнусен: Обиколката ми можеше да е дори още по-добра; Грожан попаднал в трафик

83
0
снимка Хаас

Пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан направиха силна квалификация в Сочи, като датчанинът записа пето време, а съотборникът му бе девети в Q3. Това бе девето класиране и за двете коли на американския тим в третия квалификационен сегмент този сезон.

„Радвам се, че отново съм пръв сред останалите – полпозишън за нас (best of the rest – първата позиция след фаворитите, б.р.). Чудесно усещане. Беше добра обиколка, можеше да е дори по-добра. Единственото място, където сбърках, бе втори завой”, обясни Магнусен.

„Ударих бордюра, а в такава ситуация определено губиш време заради превъртане на колелата. Мислех, че нещата могат да се влошат още повече, но запазих концентрация и останалата част от тура се получи. Късмет е, че Ред Бул не се бориха за Q3. Повечето пилоти са с хиперсофт, което е малко по-добре за нас. Щеше да е лошо, ако Форс Индии-те или двата Заубера бяха останали извън топ 10 – това щеше да им даде право на нови гуми и да затрудни нас. Сигурен съм, че Ред Бул-ите ще са силни. Интересно ще е докъде ще стигнат.”

Грожан заяви, че е попаднал в трафик по време на загряващата си обиколка в началото на Q3.

„Гумите бяха наистина студени в началото на обиколката и нямах достатъчно сцепление. Не можах да повторя времето си от Q2 – жалко за това, но се случва. Някои коли намаляваха много в последните два завоя, заради което се образува нещо като опашка. В състезанието ще стартираме с хиперсофт, Рено са зад нас с ултрасофт. Те не излязоха в Q2, но заради различни наказания ще са на 11-а и 12-а позиция. Не знам какво ще стане. Ще дадем най-доброто от себе си, но девето място определено не е позицията, на която искам да съм”, каза още той.