Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса вярва в качествата на малките отбори: Парите не са всичко

Маса вярва в качествата на малките отбори: Парите не са всичко

45
0
Уилямс,Фелипе Маса,Херес

Фелипе Маса не винаги е бил звезда и явно бразилецът още си спомня своето детство в Бразилия, когато родителите му не са разполагали с особено много средства. Затова пилотът на Уилямс е убеден, че парите не са всичко на този свят. Според него всичко е въпрос на желание и усърдна работа, както показали някои от по-малките отбори във Формула 1.

„Усърдната работа е много важна“, обяснява Фелипе Маса. „Парите са важни, но не са всичко.“

С персоналните промени в екипа на Уилямс и най-вече с привличането на Пат Саймъндс и Роб Смедли, екипът от Гроув успя през миналата година да победи Ферари и Макларън. На мушка дори бе и екипът на Ред Бул. Още по-учудващо бе, че отборът на сър Франк успяваше да се движи с добро темпо и в надпреварата за развитие на болидите през сезона. Годината завърши с място на подиума, но Маса смята, че още пари биха направили отбора дори кандидат за победи.

„Винаги е по-хубаво, когато имаш повече“, убеден е Маса, който е видял положението в различни отбори след като започна в Заубер и мина през Ферари. Два отбора разполагащи с абсолютно различен бюджет.

„Всички ние знаем, че е трудно да се намерят пари“, продължава бразилецът. „Във Формула 1 сме преживели и по-добри времена. Но не трябва да се оплакваме. Все пак ако имахме повече, това определено щеше да ни е от помощ.“