Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Можехме да се класираме в Q3, убедени са Алонсо и Бътън

Можехме да се класираме в Q3, убедени са Алонсо и Бътън

57
0

Пилотите на Макларън Фернандо Алонсо и Дженсън Бътън останаха много разочаровани от изхода на квалификацията за Гран при на Китай. И двамата отпаднаха в Q2, но смятаха, че имат достатъчно скорост, за да се класират в топ 10.

Алонсо не успя да завърши последната си бърза обиколка във втория квалификационен сегмент – сесията бе прекъсната заради инцидента на Нико Хюлкенберг (Форс Индия). „Беше свръх разочароващо да нямам възможност да запиша време”, призна испанецът. „Направих само една серия в Q1, отказах се от втората, тъй като вече се бяхме класирали за Q2. Във втория сегмент имах един опит с използвани гуми, за да видя какво ще е поведението преди да сложа нов комплект. Така че на практика така и не завъртях квалификационен тур. Дори при това положение обаче сме на 12-а позиция и затова смятам, че и двата Макларън-а можеха спокойно да се класират в Q3. Но така се получи, просто следващия път трябва да се възползваме от възможността”, обясни Фернандо.

Той допълни, че дори не е използвал пълната мощност на задвижващата система до Q2, което засилва разочарованието му.

„Като цяло обаче, усещането е добро. Преди се опитахме да се измъкнем от Q1, сега се ядосваме, че не сме се класирали за Q3 и това е чудесно”, допълни испанецът. „В колата все още изпитвам известна болка (заради контузията на ребрата – б.а.), но няма проблеми. Днес не съм взимал никакви обезболяващи хапчета, защото исках да усещам както трябва автомобила.”

Бътън също бе убеден, че разполагаше с достатъчно добро темпо, за да се класира във финалния квалификационен сегмент.

„Трудна сесия. Чакахме, докато условията на пистата са достатъчно добри, за да използваме нови гуми. Всичко беше готово и тогава бяхме застигнати от малшанса. Но в следващите състезателни уикенди ще се случи, ще извлечем максимума от колата. Единственият бонус да не се класираш в топ 10 е, че имаш право да си избереш гумите. Вятърът също има сериозна роля тук, а и с три типа гуми състезанието може да стане наистина интересно”, коментира англичанинът.

 

Progresa adecuadamente…🙊🙊🙊 #pasoteApasote #mclarenhonda

A photo posted by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) on Apr 16, 2016 at 1:33am PDT