Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще обяви заместника на Розберг след Нова година

Мерцедес ще обяви заместника на Розберг след Нова година

48
0

Отборът на Мерцедес във Формула 1 обяви, че заместникът на Нико Розберг в отбора няма да бъде обявен преди 3 януари догодина. На тази дата екипът ще се върне на работа след новогодишните празници, като дотогава няма планирани никакви допълнителни дейности.

Розберг обяви, че се оттегля от F1 пет дни, след като спечели титлата в Гран при. Така единият кокпит в Мерцедес остана свободен, като за него има доста кандидати. Фаворити за мястото са Валтери Ботас и Паскал Верлайн. От Уилямс обаче нямат желание да се разделят с финландеца, който е предпочитан от спортния директор на щутгартския концерн Тото Волф.

Предполага се, че с отлагане на решението за след Нова година от Мерцедес си дават време за по-сложни преговори за привличане на съотборник на Люис Хамилтън. Това означава, че не са изчерпани вариантите за привличане на Ботас или друг пилот извън Мерцедес, тъй като Верлайн има договор с тима на щутгартци и може да се присъедини към отбора във всеки един момент.

Според последните информации от Уилямс се опитват да убедят Фелипе Маса да остане още година във Формула 1. Бразилецът обяви още на пистата Монца в Италия, че в края на сезона слага край на Гран при кариерата си. Ако обаче остане в Уилямс, това би дало възможност на отбора да освободи Ботас. В Уилямс не искат да се окажат с пилот-дебютант в лицето на Ланс Строл и състезател със само година опит зад гърба си като Верлайн точно следващия сезон, когато болидите ще са съвсем нови и конструирани според новите технически правила.