Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мерцедес ще води битка с Ред Бул и Ферари според Рикиардо

Мерцедес ще води битка с Ред Бул и Ферари според Рикиардо

36
0

Даниел Рикиардо смята, че Мерцедес няма да доминира в Гран при на Япония и ще трябва да се бори за победата с Ред Бул и Ферари.

Австралийският пилот се класира шести в квалификацията на Сузука, но ще стартира пети заради наказанието на Себастиан Фетел.

„Честно казано, сторих каквото можах. Имахме някои грижи… Разочароващо е, особено при толкова малки разлики, но поне опитах. В последната обиколка като че ли открих нещо повече, но това повлия негативно на гумите и съответно на последния стадий от тура. Губехме време на правите и трябва да разберем защо. Знаехме, че битката с Ферари ще е сериозна и се надявахме да сме пред тях, но те имаха силно темпо.

Продължавам да съм оптимист по отношение на състезанието. Доволен съм от темпото ни в дълги серии. Не мисля, че Мерцедес ще доминира утре. Според мен няма да се измъкнат лесно, дори в крайна сметка да вземат двойна победа. Ще се постараем да ги притиснем. Пилотите на Ферари също са бързи, така че ще е добра битка между трите екипа. Очакваме от Мерцедес да подходят консервативно и да намалят мощността за надпреварата”, каза Даниел.

Макс Верстапен се класира на позиция пред съотборника си, като той ще стартира четвърти от грида. Според холандеца резултатът не е твърде лош, но според него отборът очаквал дори по-добро представяне.

„Искахме да сме пред Ферари и бяхме много близо, но балансът на колата не бе добър. Нещо не се получи в нискоскоростните завои, където обикновено вървим чудесно. Може да се дължи на променящите се условия, но не съм сигурен.

Не ясно какво ще стане утре. Тук ще е трудно да се изпреварва, а разликите са наистина малки, както се видя в квалификацията”, обясни той.