Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маруся ще е само с един болид в Сочи

Маруся ще е само с един болид в Сочи

15
0

Отборът на Маруся потвърди тази сутрин, че само един техен болид ще участва в сесиите и надпреварата за Гран при на Русия.

– Ще се състезаваме само с един автомобил през предстоящия уикенд в Сочи от уважение към пилота ни Жул Бианки, който остава в болница в Йокаичи (Япония) в критично, но стабилно състояние – се казва в изявлението на тима. Изпратихме писмо на стюардите, информирайки ги, че оттегляме втория болид. Въпреки присъствието в Сочи на Александър Роси, който е официален резервен пилот за Гран при на Русия, отборът смятам, че участието с една кола – тази на състезател №4 Макс Чилтън – е подходящата постъпка при тези трудни обстоятелства. Екипът на Жул сглоби втори болид, който премина техническата проверка и е готов да състезание. Той ще остане в неговата половина от гаража по време на уикенда. В подкрепа на Жул и семейството му отборът и автомобилите ще са с надпис #JB17, за да покажем, че макар Жул да не е с нас в Сочи, той въпреки всичко се състезава за Маруся F1 Тийм.

Подобни надписи има и по други коли в питлейна, като тези на Лотус и Заубер. Пилотите пък са със стикер на каските си, гласящ „Tous avec Jules” (от френски – всички с Жул).

– Не знам как да изразя с думи колко съм шокиран от станалото с Жул. Подкрепата от страна на F1 семейството бе невероятна. Всичко, което можем да сторим, е да продължим да поддържаме неговото семейство в този труден момент. Предстоящият уикенд ще е безкрайно емоционален за целия отбор, но ще се опитаме да се справим. Продължаваме да се молим за Жул – допълни Чилтън.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter