Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън не очаква да демонстрира същото темпо на подобрение като на Сепанг

Макларън не очаква да демонстрира същото темпо на подобрение като на Сепанг

26
0

Тимът на Макларън не очаква в следващите два старта от световния шампионат на Формула 1 – в Китай и Бахрейн – да демонстрира същото темпо на подобрение като на пистата Сепанг.

Отборът приключи състезателния уикенд в Малайзия в оптимистично настроение по отношение на прогреса в представянето, направен в сравнение с най-близките съперници. Очакванията преди третия кръг от световния шампионат обаче са предпазливи.

„Не приемаме нищо за даденост и сме напълно наясно, че в следващите два старта вероятно няма да демонстрираме съвсем същото темпо на подобрение, каквото наблюдавахме на Сепанг”, посочи рейсинг директорът на Макларън Ерик Булие. „Това е нормално следствие от факта, че първо, напредъкът в представянето не е линеен – има прогрес в различни области като ефективност, издръжливост и т.н. – и второ, на отделните трасета влияят различни фактори и скоростта може да е по-трудно различима, особено от външни наблюдатели.”

Фернандо Алонсо сподели, че има много положителни спомени от Китай, където е печелил два пъти. Според него обаче трасето няма да пасне на MP4-30 така, както това в Малайзия, тъй като времето на пистата в Шанхай по принцип е хладно и ветровито.

„Въпреки това стъпката, направена между Австралия и Малайзия, е безкрайно впечатляваща. Беше страхотно да имаме възможността да се борим с други коли и пилоти и се надявам да сме в състояние да сторим същото този уикенд в Китай. Подобен прогрес дава надежда и увереност на целия отбор. Дано продължим да вървим напред всеки път, когато излезем на писта”, допълни испанецът.

Съотборникът му Дженсън Бътън отново изрази съжаление, че двамата с Алонсо не успяха да завършат надпреварата на Сепанг. „До състезанието имахме солиден прогрес и щеше да е фантастично да финишираме. Това е целта за Китай, където се надявам да надградим темпото и представянето си от Малайзия. Двете дълги прави на трасето в Шанхай обаче допълнително натоварват задвижващата система. По-студеното време ще означава, че ще е по-трудно да се загреят гумите. А при това положение какъвто и да е напредък може и да не проличи във времената за обиколка”, каза още англичанинът.